Pozemek před píseckou nemocnicí dostane nový kabát. Přibude i parkoviště

Rekultivace neutěšeného pozemku mezi ulicemi U Obory a Budějovická v Písku včetně vybudování nových parkovacích míst či nového osvětlení. To je cílem projektu nazvaného Stavba nových nástupních prostor Nemocnice Písek, který slavnostně odstartoval v úterý 22. ledna.

Společně se na něm podílejí tamní nemocnice, coby vlastník pozemku, kraj, jako zakladatel nemocnice a město. Náklady činí zhruba 25 milionů korun bez DPH a s ukončením prací se počítá v říjnu letošního roku.

?Jsem velice rád, že se modernizace dočká i toto dosud opomíjené místo, které je mimo jiné zaneseno náletovými dřevinami. Z celkové investice uhradí město zhruba 10 milionů a o zbytek se podělí nemocnice a kraj,? uvedl první náměstek hejtmanky Josef Knot. Zároveň dodal, že se jedná o příkladnou spolupráci kraje a města.

Ředitel nemocnice Jiří Holan upřesnil, že zmíněný pozemek leží nedaleko hlavní brány špitálu. A počet nových parkovacích míst se navýší přibližně o 100. ?Využívat je budou moci obyvatelé, návštěvníci nemocnice i její zaměstnanci,? uzavřel Holan s tím, že dosud tu našla místa k stání asi šedesátka aut na parkovišti, které ovšem patří městu. Pacienti mohou zároveň zajet i dovnitř areálu nemocnice.

Galerie